Donderdag 26 oktober organiseert Rick Witteveen uit Zwolle (www.whitemoor.photography) een gave workshop Podiumfotografie in theater Odeon te Zwolle, waarvan ik het middag-gedeelte voor mijn rekening neem. ‘s Avonds de gelegenheid om bij een voorstelling te fotograferen! Lees hieronder alles over deze workshop!!

Hou je van theatervoorstellingen en concerten? En heb je iets met fotografie? Doe dan op donderdag 26 oktober 2017 mee met de workshop Podiumfotografie die Whitemoor Photography in samenwerking met De Zwolse Theaters organiseert.

In een theater of een concertzaal werk je als fotograaf immers onder heel lastige omstandigheden: wisselend veelkleurig licht, entertainers die maar niet stil willen staan, je kunt maar zelden met je neus vooraan bij het podium staan en flitsen mag meestal niet. Al die omstandigheden komen in deze workshop aan bod, zodat je in de toekomst technisch goede foto’s kunt maken.

De workshop bestaat uit een middag- en een avondprogramma. Onder begeleiding van de zeer ervaren concertfotograaf en fotovakschool-docent Joop Luimes leer je in het middagdeel van de workshop de theorie en alle kneepjes van het vak, maar we gaan ook oefenen in een besloten podiumsetting met live muzikanten. ‘s-Avonds wonen we de theatervoorstelling van Gerlof Meijer bij in de mooiste bonbonnièrezaal van Nederland (de Hemminkzaal in theater Odeon). Je mag dan zoveel foto’s maken als je wilt om het geleerde in de praktijk brengen. Gerlof Meijer is de eerste Nederlandse rechter die op de planken staat om op een zeer bevlogen manier – na al twee eerder uitverkochte voorstellingen – te laten zien waar de hedendaagse strafrechter tegenwoordig mee worstelt.

We beginnen om 13.00 uur en gaan door tot na de theatervoorstelling.

De kosten van de workshop bedragen € 174,50 (incl. btw). Daarvoor bieden we je de theorie- en praktijkworkshop, de theatervoorstelling, koffie, thee en versnaperingen, een diner met twee drankjes en maken we onder begeleiding van een gids een rondleiding door het hele theater. Na afloop van de theatervoorstelling doen we nog een Meet&Greet met Gerlof Meijer in de kleedkamer.

Heb je belangstelling? Meldt je dan aan bij Whitemoor Photography door een mail te sturen naar met je naam en contactgegevens. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Praktische informatie
- Doelgroep: Enthousiaste fotografen (vrijetijds- en (semi)professioneel) die over voldoende basiskennis beschikken en zich verder willen bekwamen in Podiumfotografie.
- Locatie: Theater Odeon aan de Blijmarkt 25 te Zwolle
- Docent: Joop Luimes (www.joopluimes.com), begeleiding Rick Witteveen (www.whitemoor.photography)

Programma
13.00 uur Inloop en ontvangst met koffie enz.
13.30 uur Start workshop door Joop Luimes (theorie en praktijk)
17.30 uur Einde theorie- en praktijkworkshop
18.00 uur Diner
19.00 uur Rondleiding door het theater
20.00 uur Fotograferen tijdens de theatervoorstelling
22.30 uur Meet & Greet met Gerlof Meijer

Pin It on Pinterest

Share This