Op zaterdag 7 september a.s. geef ik in samenwerking met fotograaf André Scholten uit Zwolle een workshop Concertfotografie. Deze workshop vindt plaats in Studio 24 en (grotendeels) bij het Epopfestival in Epe. Hier hebben we de mogelijkheid om direct voor het hoofdpodium te fotograferen. Tijdens deze workshop komen diverse uitdagingen aan bod, waar je als fotograaf tegenaan loopt bij deze specifieke vorm van fotografie. Hoe ga je om met het aanwezige licht, wat is het beste standpunt, welke objectieven kun je het beste gebruiken? Deze vragen laten zich vertalen naar adviezen op een aantal technische en inhoudelijke punten, zoals de instellingen in de camera wat betreft sluitertijd, diafragma, witbalans, ISO-waarde, scherpstelling, etc. Uitgangspunt bij dit alles is het fotograferen bij bestaand licht. Dat is ook de reden om de workshop door te laten lopen in de avond: de invloed van het podiumlicht zal dan steeds meer een rol gaan spelen. Daarnaast ook tips voor inhoudelijk sterkere foto’s: hierbij spelen zaken als standpunt, licht, het juiste moment, emotie en oog voor detail een belangrijke rol.

De opzet van deze workshop die begint om 15.30 uur is in het kort: ontvangst en presentaties door zowel Joop als André in de studio. Daarna 1e ronde fotograferen op het festivalterrein. aansluitend bespreken in de studio en vervolgens weer naar het festivalterrein om de rest van de avond te fotograferen. De volgende bands kun je o.a. verwachten tijdens Epop: Swelter, Maison du Malheur,  Mozes and the Firstborn, Rina Mushonga en vuurwerk wordt er verwacht van de afsluitende act Che Sudaka (zie voor het volledige programma www.epopfestival.nl). De kosten voor deze workshop (max. 12 deelnemers) bedragen E 79,50 (voor oudcursisten van Joop: E 69,50). Deze prijzen zijn incl. BTW, koffie, thee, fris in de studio / exclusief eten en drinken op het festivalterrein. Het Epopfestival zelf is een gratis toegankelijk festival. Mail naar  voor de uitvoerige infobrief + aanmeldingsformulier.

Bijgaande foto is van Cynthia, gitariste van de Dudettes. Deze groep verzorgde vorig jaar een swingend optreden tijdens Epop!

NB: Deze workshop wordt ook gepubliceerd op de site van CameraTools: dé zaak op fotografie-gebied voor zowel de enthousiaste vrijetijdsfotograaf als voor de professional. Uiteraard kun je hier ook voor al je fotografische vragen en advies terecht (www.cameratools.nl).

Pin It on Pinterest

Share This