Nu ik op m’n blog toch zo veel aandacht geef aan podium c.q. concertfotografie, past een foto van Herman Brood hier ook wel bij.Afgelopen maand (juli) uiteraard veel in het nieuws geweest, omdat het al weer 10 jaar geleden is dat hij overleed.

De foto komt uit augustus 1977. In het openluchttheater in Gendringen vond een popfestival plaats. In het voorprogramma Danvil, een plaatselijke band met een charismatische zanger en vervolgens traden o.a. Kas Lux (ex-Brainbox) en Herman Brood op. Ik herinner me ook nog Gruppo Sportivo (maar dat kan ook op een latere editie zijn geweest).

In m’n negatief-archief vond ik een kleine serie kleurenopnamen van dit festival w.o. één opname van Herman Brood. Waarschijnlijk gemaakt met de Canon FTb-QL met 50 mm. objectief. Herman Brood - één opname…

Ik schreef hier al eerder iets over. Dat valt nu niet meer te bedenken. Maar goed, ik heb een foto van Herman Brood uit 1977. De volgende opnamen maakte ik pas in 2001 of 2002 ( het jaar kan ik op dit moment even niet meer achterhalen, maar dat komt vast nog wel) bij het herdenkingsconcert van de band van Herman Brood in Paradiso Amsterdam…

Pin It on Pinterest

Share This