In m’n vorige blogbericht speelt oud-volleyballer Bas van de Goor een belangrijke rol. Als ambassadeur van de foundation die naar hem is vernoemd, nam hij in mijn studio een cheque in ontvangst van de Ladies’ Circle.

Ik liet Bas deze avond ook een foto zien die ik in 1993 van hem heb gemaakt. In die tijd fotografeerde ik regelmatig zowel clubteams als nationale volleybalteams (o.a. op het legendarische Dynamo-toernooi in Apeldoorn). Bas speelde in die jaren in het Nederlands heren volleybalteam en maakte o.a. de zinderende finale mee tijdens de Olympische Spelen in 1996 in Atalanta, waarin Nederland met 3-2 won van Italië.

De ontlading van de spelers en coach na deze gewonnen finale spreekt nu nog steeds tot de verbeelding en beelden van deze wedstrijd worden tot de dag van vandaag nog op t.v. vertoond. Daar was ik helaas niet bij…

Wel trof ik een nog jonge Bas tijdens één van de (oefen)wedstrijden van het Nederlands team. Een mooi moment van concentratie vlak voor de service. Foto gemaakt op de Kodak TMZ 3200 zwartwit film. Oh ja, ik vond nog een afdruk in m’n fotoarchief en heb deze uiteraard aan Bas mee gegeven.

Pin It on Pinterest

Share This