Een foto van de vredesdemonstratie uit 1983 in Den Haag was de eerste foto die ik plaatste in deze serie. Normaal gesproken zou het bij die ene foto van de vredesdemonstratie blijven, ware het niet dat de plaatsing van dit bericht een bijzonder vervolg krijgt.

Ik werd enige tijd geleden benaderd door schrijver Twan Linders die bezig is met een boek over muziekstromingen uit de jaren ’80. Hierin besteedt hij ook aandacht aan maatschappelijke ontwikkelingen uit die tijd en het al dan niet plaatsen van kruisraketten op Nederlands grondgebied was natuurlijk een hot item. Het internet afstruinend kwam hij terecht op mijn blog en stuurde hij vervolgens een mail met de vraag of hij deze foto zou kunnen opnemen in zijn boek. Dat hebben we afgesproken en ook bijgaande foto zou evt. een rol kunnen spelen in zijn boek. Op deze foto is trouwens het bandje te zien uit Ulft dat optrad op één van de podia langs de route - hierover schreef ik in mijn vorige bericht. Wie kent hen nog!?

Aanvulling 8 mei: Getraceerd! Het verlossende woord kwam uit Krakau (Polen)!! Via een mailtje van de op dit moment in Polen verblijvende John Haverdil uit Ulft kwam ik erachter dat de bassist op de foto Ton Menke uit Ulft is en daar fractievoorzitter is van de PvdA Oude IJsselstreek. Nog altijd geëngageerd bezig dus! Leuk om na zoveel jaar dit te achterhalen en wellicht ook weer een bijzonderheid voor bovengenoemd boek!

Pin It on Pinterest

Share This