Begin jaren negentig werd er met enige regelmaat een Cultureel Café georganiseerd in Epe met een gevarieerd en interessant programma. Dit cultureel café vond plaats op een unieke plek in Epe, nl. café Kromdijk.

Een café waar de tijd stil gestaan leek te hebben en dat enthousiast werd gerund door het echtpaar Kromdijk. In 1994 besloten zij echter na een leven hard werken er mee te stoppen en het bedrijf te verkopen. Toen ontstond het idee om de laatste maand van dit café-leven vast te leggen. Gedurende die maand kwam ik regelmatig binnenvallen en fotografeerde ik het echtpaar Kromdijk, de bezoekers, de koren die daar oefenden en toevallige passanten. Foto’s werden afgedrukt in eigen doka en éénmalig geëxposeerd (bij het Cultureel Café uiteraard). Daarna verdwenen de foto’s in het archief.

En café Kromdijk? Dit café werd overgenomen door een andere bekende Epenaar, Ertan Berdo, die de naam heeft veranderd naar ‘de Kastelein’, maar voor het naastgelegen eethuis en cafetaria toch weer is teruggevallen op de oude naam: Kromdijk. En zo ligt tegenover de Rabobank aan de rondweg in Epe nog steeds het oudste café van Epe en zelfs nog (gedeeltelijk) onder de oude naam!

Op de foto: het echtpaar Kromdijk (mei 1994).

Pin It on Pinterest

Share This