In de jaren zeventig bezocht ik met vrienden met enige regelmaat Grand Prix-races in Zandvoort en in Duitsland (Nürburgring).

In 1978 bezochten we de Formule 1-races in Zandvoort en in m’n spiegelreflexcamera (Canon FTb QL) zat een zwartwit-film (een Agfapan 100). Ik denk dat ik toen een 200 mm-objectief bij me had en fotografeerde daarmee één van m’n favorieten: de Zuid-Afrikaanse coureur Jody Scheckter.

In een illuster gezelschap van o.a. Emerson Fittipaldi, Nicky Lauda, Mario Andretti en James Hunt, werd Jody slechts 12e (en ik geloof dat er ook maar 12 bolides de finish haalden..). De enige Nederlandse coureur in die tijd, Michael Bleekemolen, wist zich helaas niet te kwalificeren.

Saillant detail: twee jaar eerder, in 1976, wist Jody Scheckter een formule 1-race te winnen met een wagen met 6 wielen (dubbele voorwielen)! Een vreemd gezicht en dit was dan ook geen lang leven beschoren.

Pin It on Pinterest

Share This