Ondanks dat ik uit betrouwbare Friese bron heb vernomen, dat er in de verste verten niet gedacht hoeft te worden aan een Elfstedentocht, toch nog maar een fotootje uit de tocht van 1997.

’t Wordt ook tijd dat ik weer eens doorga met de serie ‘uit de oude doos’, want de vorige bijdrage stamt van bijna een jaar geleden. Deze foto is al vroeg in de ochtend gemaakt, in Balk om precies te zijn. Ik schat dat we daar zo tussen 06.00 en 07.00 aanwezig waren, de schaatsers in het donker hoorden aankomen én voorbij zagen flitsen.

Fotograferen op Kodak TMZ-3200 bij het licht van schijnwerpers: dat is nog eens korrel! De foto heeft daardoor dan ook veel weg van een wat oudere krantenfoto: rauw (tegenwoordig noemen we dat RAW), zwartwit, grove korrel en de nodige bewegingsonscherpte. Al met al een mooi sfeerbeeld.

En de rijders: met nummer 39 Lammert Huitema, die op een 19e plek is geëindigd en nr. 75 is Arend (?) Veenhof die als 31e eindigde. Toppers dus (maar dat geldt eigenlijk voor iedereen die deze tocht reed..).

Pin It on Pinterest

Share This