Ook nu weer op de drempel van de overgang naar het nieuwe jaar een fotografische terugblik. Dit keer in de vorm van een collage met een foto uit iedere maand van het jaar (aangevuld met vrij werk uit dit jaar).

Op m’n blog komt nogal eens m’n studiowerk naar voren, vandaar dit keer vooral aandacht voor werk buiten de studio.

In januari fotografeerde ik voor de Rotary Epe en Inner Wheel het Nieuwjaarsconcert 2011 met een optreden van het Haydn Jeugd Strijkorkest o.l.v. Jan-Ypke Nota. In februari een optreden van Monique Smit bij een kinderfeest georganiseerd door de Rabobank NOV. Een opdrachtgever waarvoor ik veel werk heb mogen maken dit afgelopen jaar. In maart fotografeerde ik een mijlpaal in de bouw van het nieuwe sportcentrum ‘de Koekoek’ in Vaassen. Burgemeester en wethouders waren van de partij om de eerste boog van de overkapping te realiseren. April was voor mij een erg drukke maand: veel opdrachten binnen en buiten de studio. Op de foto twee medewerksters van Baksteen en Pul tijdens een shoot voor dit bedrijf (de campagne ‘Blij’ zal mensen in de regio niet ontgaan zijn..).

Ook een studiofoto uit de maand mei: 4 jongeren wilden graag een leuke fotoshoot en dat is gelukt! Bijgaand een foto van één van hen. Afgelopen jaren heb ik ook regelmatig gefotografeerd voor de ANWB/Wegenwacht te Apeldoorn. De foto komt uit een serie van een afscheidsfeest van een wegenwachter. De man op de foto bestuurde een oude T-Ford waar de jubilaris mee aan kwam gereden.

In juli mijn expo in schouwburg Orpheus te Apeldoorn met jazzfoto’s en augustus weer veel foto’s gemaakt voor de Rabobank: hier betrof het ’t afscheid van algemeen directeur Jan Smit die na jarenlang trouwe dienst van baan veranderde. Heb hem leren kennen als een bijzonder prettig persoon om mee samen te werken. In september weer veel leuke en bijzondere fotomomenten: voor de gemeente Epe fotografeerde ik het werkbezoek van prins Willem-Alexander. Bijzonder om dit een keer van dichtbij mee te maken!

Uit de maand oktober een foto van Het Nationale Ballet: danseres Igone de Jongh repeteert hier samen met Casey Herd voor het Zwanenmeer in het muziektheater in Amsterdam. November bracht een aantal erg interessante fotoshoots in de studio, maar ook fotografeerde ik op locatie (theater Veluvine in Nunspeet) het jubileumconcert van het Gelders Politie Mannenkoor.

Tot slot een prachtige studio-opname uit december: ik voelde me bijzonder vereerd met het bezoek van Frederique in het kader van m’n project ‘Rood’. Negen jaar oud en ongelooflijk makkelijk en mooi poserend. Hierbij alvast een kleine preview..

Pin It on Pinterest

Share This