Begin dit jaar fotografeerde ik in opdracht van de Rabobank bij ‘De Rode Beer’ - een kringloopwinkel in Heerde. Niet zo maar een kringloopwinkel, het betreft hier een bijzonder initiatief van Jack & Hendriecke Augustinus uit Heerde.

Hun verhaal is indrukwekkend en inspirerend. In 2007 overleed hun dochtertje Hanne Jolein op 7-jarige leeftijd. Op basis van hun ervaringen besloten Jack en Hendriecke zich in te zetten voor de bouw van een vakantiehuis voor mensen met een beperking. Dit leidde tot het oprichten van stichting De Rode Beer en het opzetten van een kringloopwinkel in Heerde. Deze kringloopwinkel, die gesteund wordt door talrijke vrijwilligers, moet de benodigde gelden opbrengen voor dit project. Ook via speciale acties, donaties en hulp uit het bedrijfsleven wordt geprobeerd dit te realiseren.

Ik vond dit zo’n bijzonder initiatief dat ik in het voorjaar aangaf graag voor hen iets te willen betekenen. Toen Jack en Hendriecke dan ook onlangs contact met me opnamen of ik foto’s wilde maken van hun ‘kerst-en brocantemarkt’ hoefde ik daar niet over na te denken.

De kerstmarkt is geopend op vrijdag 10 december van 13.00 uur tot 21.00 uur en zaterdag 11 december van 09.00 uur tot 16.00 uur. De toegang is gratis en ook parkeren op en rond het terrein aan de Lagestraat 25 in Wapenveld is gratis. Meer info op www.derodebeer.nl

Pin It on Pinterest

Share This