Op zaterdag 2 juli a.s. organiseer ik een Praktijkdag Fotografie. Deze ééndaagse workshop is bedoeld voor iedereen die onder leiding van een professionele fotograaf een dagje op een fotogenieke locatie wil fotograferen. Kernpunt deze dag is om te komen tot het maken van betere foto’s. Dit laatste gaat eigenlijk altijd gepaard met anders of beter leren kijken, oftewel je onderwerp leren zien.

Welke standpunt neem ik in, wat doe ik met de mogelijkheden van de camera, hoe maak ik zo optimaal mogelijk gebruik van het aanwezige licht, welke instelling van m’n lens gebruik ik in welke situatie en vooral: welke beeldopbouw kies ik?

Al deze vragen en andere vragen komen in deze workshop aan de orde. We hebben het hierbij vooral over de inhoud van de foto (en niet zozeer over de techniek van de camera). Centraal staat de opbouw van de foto: de compositie.

De dag begint (na ontvangst met koffie/thee) met een inleiding in mijn studio in Epe,waarbij het begrip compositie uitgebreid wordt besproken. Direct daarna vertrekken we naar Kampen om daar te fotograferen en te proberen het geleerde in praktijk te brengen. Dit gaat onder meer aan de hand van een opdracht. Kampen kent vele fotogenieke plekken, zoals de karakteristieke binnenstad, de IJssel (met de brug), de oude haven, stadswallen enz.

Tijdens de lunch kunnen de eerste ervaringen besproken worden. Na de lunch volgt een tweede ronde fotograferen: tips kunnen worden toegepast en wordt er ook weer een vervolgopdracht gegeven. Natuurlijk ben ik weer stand-by om vragen direct te kunnen beantwoorden.

In de loop van de middag gaan we terug naar de studio in Epe en bespreken we de dag na in de studio. Hierbij maken we gebruik van de foto’s die deze dag gemaakt zijn. Voor meer informatie over deze dag:

Pin It on Pinterest

Share This