Afgelopen vrijdagavond, 1 november, vond de 37e editie plaats van het Jazzfestival in Heerde. Een opmerkelijke dit keer qua locatie: niet meer in het dorpshuis in Heerde (wordt nieuw gebouwd), maar in de plaatselijke discotheek (Esculaap) en een tegenoverliggende plaatselijke kroeg: ‘van Neck’. In deze laatste leek de tijd stil gestaan te hebben…

Liefhebbers moesten dus pendelen dit jaar tussen de 2 locaties. In de SQ zag ik, behalve het kwintet Scott Hamilton, de Hans Lafaille Showbizz and Blues Band. Uiteraard geen jazz (..), maar zoals het een hedendaags festival betaamd zijn er meerdere stijlen of muziekrichtingen te vinden. Hans Lafaille staat bekend als de drummer van Cuby & the Blizzards en Herman Brood. Nu toert hij dus met zijn Showbizz and Bluesband. Een band die dampende muziek op het podium brengt. Een mix van jong en oud, jong talent en oud talent. Een talent van toen op de drums en een talent van nu, Ilse de Vries, op bas.

In de gelederen ook good-old Bert Vrieling uit Zwolle. Hij  is al jaren lang de charismatische frontman in diverse jazz- en blues bands en heeft al vaker opgetreden op het Heerder Jazzfestival. Zoals altijd weet hij weer een heel eigen sfeer neer te zetten en met een prima band om hem heen was dit een flonkerend slotakkoord van het Heerder jazzfestival. Op naar volgend jaar: weer terug op op de oude locatie, maar dan in nieuwe stijl.

Op de foto: Bert Vrieling on stage.

Pin It on Pinterest

Share This