Er speelt vanavond in het buurthuis een band. Dat is de titel van een boek dat gisteren op mijn deurmat plofte.

Schrijver/journalist Twan Linders heeft afgelopen jaar gewerkt aan een boek over de Nederpopmuziek van de jaren ’80. Ook plaatst hij ontwikkelingen hierbij in een maatschappelijke context. Eén van die aspecten is de discussie over het al dan niet plaatsen van kruisraketten op Nederlandse bodem en de grote Vredesdemonstratie in Den Haag in oktober 1983 die gericht was op tegenhouden van die kruisraketten. Surfend over het internet, op zoek naar info en beeldmateriaal, kwam Twan Linders terecht op mijn blog en zag daar de foto die ik geplaatst had van die demonstratie in 1983 in Den Haag (zie label ‘uit de oude doos’).

Van het een kwam het ander en beide foto’s die ik op mijn blog heb staan hierover zijn nu opgenomen in dit boek. Het is een mooi naslagwerk geworden over deze periode van de Nederlandstalige popmuziek (met o.a. Doe Maar, Toontje Lager, Frank Boeijen en Klein Orkest) waarin aan de hand van interviews wordt terug gekeken met de betreffende artiesten op deze periode. Alleen al het interview met Bennie Jolink is het lezen van dit boek waard.

Ook bijzonder is het verdere beeldmateriaal (soms zelfs niet eerder gepubliceerd) van o.a. Kees Tabak, Govert de Roos en Patricia Steur. Inderdaad, een leuke rijtje om tussen te staan..

Op bijgaande foto de cover van het boek. Uitgeverij Catharsis / ISBN 978-90-818043-0-1 / © foto’s in boek vermeld

Pin It on Pinterest

Share This