Gisteravond hield André Kuipers een lezing voor Rabobank Noord-Veluwe. Kuipers verbleef vorig jaar een half jaar lang in de ruimte in het ruimtestation ISS.

Hij hield zijn lezing over zijn carrière als ruimtevaarder vanaf het moment dat er een advertentie in de krant (!) verscheen waarin kandidaten werden gezocht voor een ruimtereis, tot aan de landing van zijn tweede ruimtereis met de Sojoez-capsule op de steppen van Kazachstan. Het was een bijzonder interessante lezing van een man die veel ervaren heeft en op een boeiende en gepassioneerde wijze kan vertellen over het leven in het ruimtestation en alles wat daar mee samen hangt. Niet alleen vertellend, maar dit ook illustreerde met de meest prachtige beelden van de aarde, de oceanen, het noorderlicht, het voortdurende bliksemen waar ook ter wereld, de olievelden, de verlichte snelwegen in Belgie, de kassen in het Westland en ga zo maar door. Een avond die nog uren langer had mogen duren.

Op de foto uiteraard André Kuipers, met in de achtergrond één van zijn helden: Yuri Gagarin - de eerste mens die ooit in de ruimte verbleef (1961). Mocht je de kans hebben een lezing van André Kuipers bij te wonen, dan is dat een echte aanrader!

En Kuipers zelf? Als het aan hem ligt is drie keer scheepsrecht!

Pin It on Pinterest

Share This